220 gram smör
5 dl socker
2 msk sirap
4 st ägg
3 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 st dubbeldaim
1,5 - 2 dl kakao
ca 2 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
- Ta fram smöret en liten stund i förväg och sätt ugnen på 175 grader
- Smöra och bröa en form med avtagbar kant
- Vispa smör, socker och sirap. Rör sedan ner äggen
- Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker, kakao och vispa sedan ihop det med smeten
- Rör sista ner krossad daim, 2 st
- Grädda i mitten av ugnen i ca 40-50 min
- Vispa sedan grädden ihop med lite vaniljsocker och lite daim, spara daim till garnering
- Låt kakan svalna och bred sedan på daimgrädden och garnera med jordgubbar och krossad daim
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar