söndag 1 juli 2012

Daimkaka med jordgubbar och daimgrädde

Botten
220 gram smör
5 dl socker
2 msk sirap
4 st ägg
3 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 st dubbeldaim
1,5 - 2 dl kakao




ca 2 dl vispgrädde
1 l jordgubbar


  • Ta fram smöret en liten stund i förväg och sätt ugnen på 175 grader
  • Smöra och bröa en form med avtagbar kant
  • Vispa smör, socker och sirap. Rör sedan ner äggen
  • Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker, kakao och vispa sedan ihop det med smeten
  • Rör sista ner krossad daim, 2 st
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 40-50 min
  • Vispa sedan grädden ihop med lite vaniljsocker och lite daim, spara daim till garnering
  • Låt kakan svalna och bred sedan på daimgrädden och garnera med jordgubbar och krossad daim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar