50 g jäst
8 dl vatten
50 g smör
2 äggulor
2 msk honung
1-2 tsk salt
ca 2 l vetemjöl
4 dl riven ost
- Smula jästen i en degbunke.
- Smält smöret och tillsätt sedan vattnet. Värm vätskan till fingervarmt.
- Lös upp jästen med vätskan rör sedan ner äggulan, saltet och honungen.
- Häll i nästan allt mjölet och arbeta degen kraftigt i fem minuter.
- Låt degen jäsa i 45 minuter.
- Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den först i två delar och sedan var del i 10 bitar som formas till runda bullar, som placeras på en plåt.
- Låt jäsa minst 45 min.
- Sätt ugnen på 225°.
- Pensla bullarna med vatten och strö på den rivna osten.
- Grädda mitt i ugnen i 5 min, sänk därefter värmen till 200° och grädda ytterligare 7 min. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar