tisdag 4 september 2012

Ostfrallor

Cirka 25 frallor




 
 

50 g jäst
 8 dl vatten
 50 g smör
 2 äggulor
 2 msk honung
 1-2 tsk salt
 ca 2 l vetemjöl
 4 dl riven ost





  • Smula jästen i en degbunke.
  • Smält smöret och tillsätt sedan vattnet. Värm vätskan till fingervarmt.
  • Lös upp jästen med vätskan rör sedan ner äggulan, saltet och honungen.
  • Häll i nästan allt mjölet och arbeta degen kraftigt i fem minuter. 
  •  Låt degen jäsa i 45 minuter.
  •  Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den först i två delar och sedan var del i 10 bitar som formas till runda bullar, som placeras på en plåt.
  •  Låt jäsa minst 45 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Pensla bullarna med vatten och strö på den rivna osten.
  •  Grädda mitt i ugnen i 5 min, sänk därefter värmen till 200° och grädda ytterligare 7 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar