onsdag 4 maj 2011

Cheesecakemuffins med hallon

Recept:
115 gram rumstempererat smör
1 1/4 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk vaniljsocker
2 msk mjölk

Garnering:
175 gram vit choklad, hackad
175 gram cream cheese
6 msk cream fraiche
1 ½ tsk vaniljsocker
6 msk florsocker, siktat
färska hallon eller jordgubbar

  • Sätt ugnen på 180 grader och placera ut muffinsformar i en muffinsplåt
  • Vispa ihop smör och socker till en vit och pösig smet
  • Slå sedan i äggen ett i taget
  • Vänd ner mjölet, rör ner vaniljsockret och mjölken
  • Fördela smeten i muffinsformarna
  • Grädda ca 10 minuter till dem rest sig och fått färg
( kolla om någon muffins rest sig för högt över formkanten. Skär i så fall av toppen med en vågtandad kniv )
  • Smält chokladen och låt svalna
  • Rör ihop cream cheese, cream fraiche, vaniljsocker och florsocker i en separat skål
  • Häll sedan i chokladen
  • Bred ett tjockt lager glasyr över muffinsen
  • Låt stå kallt i 1 ½ timme så att glasyren stelnar, dekorera med färska bär då de ska serveras


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar