115 gram rumstempererat smör
1 1/4 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
Garnering:
175 gram vit choklad, hackad
175 gram cream cheese6 msk cream fraiche
1 ½ tsk vaniljsocker
6 msk florsocker, siktat
färska hallon eller jordgubbar
- Sätt ugnen på 180 grader och placera ut muffinsformar i en muffinsplåt
- Vispa ihop smör och socker till en vit och pösig smet
- Slå sedan i äggen ett i taget
- Vänd ner mjölet, rör ner vaniljsockret och mjölken
- Fördela smeten i muffinsformarna
- Grädda ca 10 minuter till dem rest sig och fått färg
( kolla om någon muffins rest sig för högt över formkanten. Skär i så fall av toppen med en vågtandad kniv )
- Smält chokladen och låt svalna
- Rör ihop cream cheese, cream fraiche, vaniljsocker och florsocker i en separat skål
- Häll sedan i chokladen
- Bred ett tjockt lager glasyr över muffinsen
- Låt stå kallt i 1 ½ timme så att glasyren stelnar, dekorera med färska bär då de ska serveras
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar