måndag 1 augusti 2011

Blåbärsmuffins med vit choklad och frosting

Ca 12 st stora muffins
Recept:
200 gram smör
2 dl socker
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
½ dl mjölk
blåbär
vit choklad



Frosting:60 g mjukt smör
300 g florsocker 

2 tsk vaniljsocker 
Pressad saft från en halv citron
100 g Philadelphiaost

  • Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa sedan smör och socker till en jämn smet.
  • Vispa ner äggen ett i taget.
  • Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och sist mjölken.
  • Du kan välja om du vill blanda i blåbären och chokladen direkt i smeten eller peta i dem i muffinsen efter att du fördelat smeten i formarna.
  • Grädda mitt i ugnen, 200 grader i ca 20 min.
Frosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.     

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar