200 gram | smör |
200 gram | mörk choklad |
4 st | ägg |
2 dl | strösocker |
2,5 dl | vetemjöl |
1 krm | salt |
Topping
75 gram | smör |
0,75 dl | strösocker |
0,75 dl | ljus sirap |
1 dl | vispgrädde |
2 msk | kakao |
2,5 dl | smuliga flingor |
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Smält smöret försiktigt. Bryt ner chokladen i mindre bitar och rör tills chokladen smält. Rör till en jämn smet.
- Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och blanda till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 14 minuter. Låt svalna helt.
- Lossa kakan ur formen. Smält smöret till toppingen i en kastrull. Rör ner socker, sirap, vispgrädde och kakao och låt koka upp.
- Koka under omrörning på medelvärme tills kolan tjocknat och det blir en "gata" när man drar sleven längs med kastrullens botten. Dra kastrullen från plattan och rör ner flingorna i kolan. Bred smeten i ett jämnt lager ovanpå kakan och låt stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar