50 gram jäst
150 gram smör
2 påsar saffran
5 dl mjölk1 ägg
250 gram kesella
1 ½ dl socker
½ tsk salt
16 dl vetemjöl
Fyllning:
200 gram smör
1 ½ dl socker
3 ½ tsk vaniljsocker
- smula jästen i en bunke
- smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan saffran och mjölk. Värm till fingervarmt och häll sedan över jästen, blanda så att jästen löser upp sig
- rör sedan i kesella, socker, salt och ägg. Blanda sedan i vetemjöl och arbeta degen. Låt sedan jäsa i 30-45 min
- blanda ihop fyllningen medan degen jäser. Blanda rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker
- dela sedan degen på två och kavla ut. Bred ut fyllningen och baka sedan ut till bullar. Låt sedan jäsa i ytteligare 30 min
- pensla sedan med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda sedan bullarna i ugnen, 250 grader i ca 8 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar