tisdag 29 november 2011

Lussebullar

Bakade Lussebullar förra veckan. Lite lagom inför första advent!





Recept:
50 gram jäst
100 gram smör
5 dl mjölk
250 gram kesella mager kvarg
2 påsar saffran
1 ½ dl socker
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl




  • smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt
  • häll degspadet över jästen och rör om så att jästen löser upp sig
  • tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet
  • arbeta degen tills den blir smidig och släpper från kanterna, tillsätt eventuellt mer mjöl
  • låt degen jäsa ca 40 minuter, arbeta sedan ut den till lussebullar. Garnera med russin
  • låt dem sedan jäsa i ca 40 minuter och pensla sedan med ett uppvispat ägg
  • grädda i ugnen på 225 grader i 5-8 minuter
Om man som jag, inte gillar russin kan man ha pärlsocker på i stället!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar