Detta är en av mina absoluta favoriter! Jättegott och lätt att göra.
Ingredienser 4 port.
Mousse:
2 dl vispgrädde50 gram vit choklad
1 ägg
Limemarinad:
1 st lime
2 msk flytande honung
Bär:
0,75-1 liter jordgubbar
- Smält chokladen över vattenbad, precis så att den smälter. (Detta är viktigt för att chokladen inte ska bli för varm så att moussen blir klumpig när den blandas med ägg och grädde)
- Vispa grädden och ägget var för sig
- Blanda sedan chokladen och ägget och efter det rör ner grädden lite i taget
- Häll sedan upp moussen i portionsglas och låt stå i kylskåp minst en timme
- Riv skalet från limen och pressa ut saften. Blanda skalet, saften och honungen i en skål
- Skär jordgubbarna i skivor och lägg i marinaden
- Låt sedan stå i kylskåp minst 15 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar