måndag 1 augusti 2011

Choklad- & hasselnötsmuffins med nutellafrosting

Ca 12 st stora muffins

Recept:
150 gram smör
3 st ägg
2 3/4 dl socker
3 dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk kakao
50 gram hasselnötter
100 gram mörk choklad






Frosting:
225 gram smör
200 gram cream cheese
6 dl florsocker
3 tsk hett vatten
4 rågade msk nutella


  • Smält smör och vispa sedan ägg, socker och vaniljsocker poröst
  • Blanda i smöret och mjölken
  • Rör ner vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i smeten
  • Grovhacka hasselnötterna och chokladen och häll sedan ner i smeten
  • Fyll muffinsformarna till ca 3/4, grädda i mitten av ugnen, 200 grader i ca 20 min
Frosting- Vispa det rumsvarma smöret tillsammans med cream cheese. Blanda i florsocker och vatten. Blanda till sist i nutellan när allt har blandats ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar