måndag 13 juni 2011

Matmuffins

Recept 1 - keso, bacon och fetaost 18st

Smet:
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 st ägg
200 gram keso
1 dl vatten
½ dl matolja




Fyllning:
1 pkt bacon
4 st vitlöksflyftor
1 dl riven ost
1 msk oregano
50 gram keso
1/4 hackad purjolök
100 gram fetaost

  • smörj en muffinsplåt och sätt ugnen på 200 grader
  • förbered sedan ingredienserna till fyllningen
  • blanda alla torra ingredienser
  • blanda ägg, keso, vatten och olja i en egen bunke, häll sedan i mjölblandningen
  • stek baconen tillsammans med vitlöken
  • blanda ihop fyllningen och sedan tillsammans med smeten
  • klicka ut en rejäl matsked smet i varje muffinsform och grädda sedan i ugnen i ca 20 min

Recept 2 - lax 18 pers

Smet:
5 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 ½ tsk bakpulver
3 st ägg
½ dl rapsolja
3 ½ dl turkist yoghurt

Fyllning:
150 gram rökt lax
1 knippa gräslök
1 - 2 dl majskorn




  • skiva laxen i små bitar och förbered gräslöken och majsen
  • blanda mjöl, salt och bakpulver
  • vispa ägg, olja och yoghurt i en annan bunke och blanda sedan med mjölblandningen
  • blanda sedan i fyllningen
  • klicka ut smeten i en smord muffinsplåt
  • grädda i ugnen i ca 20-25 minuter, 200 grader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar