4 port.
Lasagneplattor :
4 ägg
125 g philadelphiaost eller annan färskost
0,5 dl fiberhusk
500 g köttfärs
1 burk à 400-500 g krossade tomater
(svamp)
(lök)
(vitlök)
(bacon)
(fetaost)
(oregano)
salt & peppar
buljontärning
ost
Ostsås:
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
100 g gräddost
salt & svartpeppar
- Sätt ugnen på 150 grader
- vispa sedan äggen poröst & tillsätt färskost, fiberhusk & vispa ihop
- Bred sedan ut det på ett bakplåtspapper & ungsplåt. Kavla sedan ut det tunt & ha ett bakplåtspapper ovanpå. Låt papperna sitta kvar, in i ugnen i 10 min
- Skär sedan lagom stora plattor
- Börja stek färsen medan plattorna är i ugnen. Ha i svamp, lök, vitlök eller vad du tycker är gott. Blanda i de krossade tomater, buljongtärning, salta & peppra. Stek bacon vid sidan om.
- Gör sedan ostsåsen. Koka upp grädde & creme fraiche, blanda sedan i osten, salta & peppra.
- Lägg sedan lasagneplattor i en ungsform, varva med köttfärs & ostsås. Avsluta med bacon & ost på toppen. Grädda sedan i ugnen 20 min, 225 grader.
Supergott!
Recept på lasagneplattor & ostsås från 56kilo.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar