tisdag 25 november 2014

Saffranstoppar

Saffran muntrar sinnet läste jag idag! Det passade att baka dessa Saffranstoppar som mamma och pappa önskade sig. Receptet kommer ifrån Allas. 



 Ca 16 st ca 60 gram smör 0,5 gram saffran rivet skal från 1 citron 2 ägg 1,5 dl strösocker 200 gram kokos 150 gram mörk choklad * Smält smöret i en kastrull * Stöt en sockerbit och saffran i en mortel. Blanda ner saffran och det rivna citronskalet i det smälta smöret och låt svalna. * Vispa ihop ägg och socker i en skål. Blanda ner kokos och smöret med saffran. Låt sedan smeten svälla i ca 10 minuter. * Sätt ugnen på 150 grader. * Klicka sedan ut smeten på bakplåtspapper och grädda i mitten utav ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått fin gyllene färg. * Låt dem svalna och doppa sedan botten i smält choklad och ställ sedan på bakplåtspapper och ringla choklad på toppen. /S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar