Snickersglass:
1 liter vaniljglass
2 dl jordnötssmör
2 dl salta jordnötter
1 dl strösocker
Chokladbotten:
200 gram smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
2 dl vetemjöl
1 dl Kako
GÖR SÅ HÄR
1. Börja med att göra glassen. Smält sockret i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt, tillsätt jordnötterna och rör om. Häll sedan ut jordnötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna
2. Hacka jordnötterna och Blanda med vaniljglassen och jordnötssmör. Använd en elvisp! Ställ in i frysen i 2 timmar
3. Smält smöret till chokladbotten och rör ner äggen. Tillsätt sedan resten utav ingredienserna
4. Bred ut smeten tunt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 5 minuter i mitten av ugnen på 250 grader
5. Låt bottnen svalna, täck den med en plåt eller liknande. Dela sedan kakan på mitten, bred ut glassen på den ena halvan och lägg den andra ovanpå. Ställ in i frysen i minst 8 timmar
6. Skär sedan glasskakan i 20 bitar!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar