Brownie
200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Kola
150 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl rårörsocker
3 dl salta jordnötter
Garnering
100 g mjölkchoklad
Gör såhär
Smält smör och mörk choklad i en kastrull.
Vispa ägg och socker vitt och poröst i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan bunke. Häll sedan chokladblandningen och mjölblandningen i äggsmeten. Rör så att allt blandar sig.
Bred ut smeten i en långpanna (20x30cm) klädd i bakplåtspapper och grädda kakan i 175 grader ca 35 minuter, låt sedan svalna något.
Lägg smör, vispgrädde, sirap och rårörsocker i en kastrull. Koka kolan under omrörning i ca 12 minuter. Den ska bli skummig och tjock.
Lägg i jordnötterna och låt svalna något.
Bred kolan över browniebotten.
Smält chokladen över vattenbad och ringla över kolan. Ställ kakan i kylskåp i ca 2-3 timmar. Skär sedan i små rutor!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar