Recept:
1 paket jäst för söta degar
150 gram smör
2 dl mjölk
2 msk socker
ca 7 dl vetemjöl
Fyllning:
100 gram smör
1 dl socker
2 mks vaniljsocker
Garnering:
Florsocker
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm.
- Rör ut jästen med degvätskan, tillsätt sedan socker, och mjöl.
- Blanda ihop fyllningen med en gaffel.
- Dela sedan degen i två delar och kavla ut till 32x32 cm.
- Skär båda i 16 lika stora rutor. Lägg lite fyllning på mitten av varje ruta och vik sedan hörnen in mot mitten. Lägg dem sedan i bullformar.
- Jäs bullarna till knappt dubbel storlek, ca 1 - 1½ timme. Pensla sedan med uppvispat ägg.
- Grädda sedan bullarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar